Søg bolig

Da vores boliger er almene ungdoms- og kollegieboliger, er der nogle krav, du skal leve op til, for at må søge dem. Du kan læse mere om disse krav herunder. 

Hvem kan søge bolig?

keyboard_arrow_right

Ungdoms- og kollegieboliger kan søges af alle unge under uddannelse, unge der forventer at starte på en uddannelse indenfor et år, eller unge med særlige behov. Ved tildeling af bolig til unge med særligt behov stilles der krav om dokumentation fra sagsbehandler eller lignende. Unge med særlige behov, som ikke er under uddannelse, har en maksimal lejeperiode på 1 år.

 

Hvem kan søge?

De, der kan søge, er:

  • studerende på en SU-berettiget uddannelse
  • studerende med læreplads
  • studerende på forberedende grunduddannelse (FGU)
  • ph.d. studerende, der er berettiget til SU

De, der ikke kan søge, er:

  • studerende ved Lær Dansk
  • ph.d. studerende, der modtager løn

Kan du ikke finde din uddannelse på listen, og er du i tvivl om, om du er berettiget til at søge studiebolig, er du velkommen til at kontakte os.


Hvornår kan du søge?
Du kan tidligst søge ungdoms- og kollegiebolig 12 måneder før uddannelsesstart.
Du kan overtage en bolig op til 3 måneder før studiestart.


Hvor længe kan du bo i ungdoms- eller kollegiebolig?
Du skal opsige dit lejemål, når du har afsluttet eller afbrudt din uddannelse. Du må maksimalt bo i din ungdoms- eller kollegiebolig i tre måneder efter afsluttet uddannelse.
Loven kræver, at vi cirka en gang om året kontrollerer, at du er studieaktiv.

 

Hvordan søger jeg om bolig?

keyboard_arrow_right

Alle vores boliger bliver lejer ud gennem Studiebolig Odense, som er en fælles opnoteringsside for alle almene studieboliger i Odense. Hvis du ønsker at søge en af vores boliger, skal du derfor oprette en ansøgning på Studiebolig Odense. Det er ikke muligt at få en af vores boliger udenom Studiebolig Odenses venteliste.

Når du opretter en ansøgning, er det meget vigtigt, at du læser punktet ”Information” på Studiebolig Odenses hjemmeside. Studiebolig Odense har en række regler og krav, som din ansøgning skal leve op til. Hvis din ansøgning ikke lever op til disse regler og krav, kan det have negative konsekvenser for din boligsøgning, og i værste fald kan din ansøgning blive slettet.


Hvordan får jeg tilbudt en bolig?
Du bliver automatisk kontaktet pr. e-mail, når det er din tur til at modtage et boligtilbud. For at svare på boligtilbuddet, skal du gå ind under ”Mine tilbud” på Studiebolig Odense. Det er meget vigtigt, at du svarer på alle tilbud, hvad enten du ønsker at sige ja eller nej tak til tilbuddet. Svarer du ikke inden svarfristen, vil din ansøgning blive deaktiveret, og du mister din plads på ventelisten.


Hvor lang er ventetiden? 
Det er desværre meget svært at sige, hvor lang ventetiden på de enkelte boliger er. Ventetiden kommer an på en række ting, bl.a. hvor mange der søger den specifikke bolig, hvornår boligerne bliver ledige og hvad tid på året det er. De følgende ventetider er derfor også kun et groft estimat:

  • Værelse (delt køkken og bad): 2-3 måneder
  • 1- og 2 værelses lejlighed i Odense C og M: 12-18 måneder
  • 1- og 2 værelses lejlighed udenfor Odense C og M: 3-6 måneder
  • Specifik afdeling: 1-2 år

Undtagelser er Bikubenkollegiet, Munke Mose Park, J.B. Winsløwkollegiet og Cortex Park. Disse boliger er meget populære, og der kan forventes en ventetid på 18-24 måneder.

Hvordan laver jeg ændringer i min ansøgning?
Ændringer i en allerede oprettet ansøgning skal ske på Studiebolig Odense.


Jeg starter snart studie – hvordan får jeg en bolig?
Hvis du bor udenfor Odense Kommune og skal til at starte studie, så har du mulighed for at komme i gruppe C for ansøgere på Studiebolig Odense, og være berettiget til tag-over-hovedet garantien. Du kan læse mere om dette her.

Skriv dig op på ventelisten