Om Kollegieboligselskabet

Hvem er vi, hvad står vi for og en masse nyttig information.

Kollegieboligselskabet blev oprettet i 1973 af tre kollegier i Odense som et ”non-profit”-foretagende. I 1998 blev selskabet omdannet til et alment boligselskab.

 

Det, at Kollegieboligselskabet er et alment boligselskab, har stor indflydelse på den måde vores kollegier bliver drevet på. Mest iøjnefaldende er måske, at den husleje, vores beboere betaler, udelukkende dækker de faktiske omkostninger til administration og vedligeholdelse. Vi tjener altså ikke nogen penge på at drive kollegierne, og det resulterer selvfølgelig også i en lavere husleje for vores beboere.

 

Kollegieboligselskabet er et moderne og aktivt boligselskab, som bygger og driver kollegier samt ungdomsboliger i en af Danmarks bedste studiebyer, Odense. Vores boliger ligger spredt ud over hele Odense, og de svinger i både størrelse og pris. Så der burde være noget for enhver smag.

 

Med fokus på moderne og effektiv drift samt beboerindflydelse ønsker vi at skabe stabile rammer for vores beboere, så de kan have fokus på det, der er vigtigst – deres uddannelse. Derfor er vores daglige arbejde gennemgribende præget af service, udvikling og fællesskab.

 

For hele tiden at være på forkant med hvad der rører sig på det almene boligmarked, indgår vi i et samarbejde med en lang række kollegieadministrationsselskaber i Odense og resten af landet. Her har vi mulighed for at dele vores viden og blive klogere på de studerendes ønsker til bolig, boligpolitik, lovgivning mm.

 

Kollegieboligselskabet er medlem af Boligselskabernes Landsforening. Vi er desuden administrationsselskab for Foreningen Kollegienet Odense og private kollegie- og studieboliger.

 

Beboerdemokrati

 

Som beboer i en af vores boliger indgår du i et socialt fællesskab, og du har mulighed for at skabe et netværk med dine medbeboere gennem diverse fællesarrangementer.

 

Gennem beboerdemokrati får du også mulighed for at skabe rammerne for en velfungerende afdeling. Det kan f.eks. være ved at deltage i de årlige beboermøder eller melde sig som bestyrelsesmedlem, hvor du får indsigt i budgetter og driftsøkonomi. Det giver dig uundværlig erfaring i at samarbejde, skabe enighed og stå til ansvar for egne og fælles beslutninger – erfaringer som du kan bruge resten af livet.

 

Hos Kollegieboligselskabet gør vi, hvad vi kan for at værne om beboerdemokratiet. Der er ikke noget, vi hellere ser end engagerede og glade beboere, der tager ansvar for deres kollegier.

 

Digital udvikling: Enkelthed for vores beboere

 

Med henblik på effektivisering og bedre service til vores ansøgere, beboere og fraflyttere har vi løbende fokus på udviklingen af digitale løsninger. Vi bestræber os således på at undgå papirløsninger.

 

Igennem tiden har vi f.eks. indført digital underskrift, digitale synsrapporter, digitale lejekontrakter, fraflytningsafregninger og meget andet. Ansøgere, beboere og fraflyttere behøver derfor ikke håndtere papir, ligesom de har let adgang til at finde gamle dokumenter og korrespondance igen.

 

 

Kollegieboligselskabets vedtægter

Referater


Her kan du finde referater fra bestyrelsesmøder og repræsentantskabsmøder i Kollegieboligselskabet.

Læs mere

Regnskaber


Her kan du finde regnskaber for Kollegieboligselskabet og dets afdelinger.

Læs mere

Persondatapolitik for beboere


Kollegieboligselskabet behandler dine personoplysninger med omhu.

Læs mere

Hvad kan vi tilbyde en samarbejdspartner?


Vi styrker fælles kompetencer og bidrager til udviklingen af boligudbuddet i Danmark.

Læs mere