Om Kollegieboligselskabet

Hvem er vi, hvad står vi for, og en masse nyttig information.

Kollegieboligselskabet blev oprettet i 1973 af tre kollegier i Odense som et ”non-profit”-foretagende. I 1998 blev selskabet omdannet til et alment boligselskab.

 

Det, at Kollegieboligselskabet er et alment boligselskab, har stor indflydelse på den måde, vores kollegier bliver drevet. Mest iøjnefaldende er måske, at den husleje vores beboere betaler, udelukkende dækker de faktiske omkostninger til administration og vedligeholdelse. Vi tjener altså ikke nogen penge på at drive kollegierne, og det resulterer selvfølgelig også i en lavere husleje for vores beboere.

 

Kollegieboligselskabet er et moderne og aktivt boligselskab, som bygger og driver kollegier og ungdomsboliger i en af Danmarks bedste studiebyer, Odense. Vores boliger ligger spredt ud over hele Odense, og de svinger i både størrelse og pris. Så der burde være noget for enhver smag.

 

Med fokus på moderne og effektiv drift og beboerindflydelse, ønsker vi at skabe stabile rammer for vores beboere, så de kan have fokus på det, der er vigtigst – deres uddannelse. Med dette for øje er vores daglige arbejde derfor gennemgribende præget af service, udvikling og fællesskab.

 

For hele tiden at være på forkant med hvad der rører sig på det almene boligmarked, indgår vi et samarbejde med en lang række kollegieadministrationsselskaberne i Odense og resten af landet. Her har vi mulighed for at dele vores viden og blive klogere på de studerendes ønsker til bolig, boligpolitik, lovgivning mm.

 

Vi er medlem af Boligselskabernes Landsforening. Kollegieboligselskabet er administrationsselskab for Foreningen Kollegienet Odense og private kollegie- og studieboliger.

 

Beboerdemokrati

 

Som beboere i en af vores boliger indgår man i et socialt fællesskab, og man har mulighed for at skabe et netværk med sine medbeboere gennem diverse fællesarrangementer.

 

Gennem beboerdemokrati får man også mulighed for at skabe rammerne for en velfungerende afdeling. Ved at deltage i de årlige beboermøder eller melde sig som bestyrelsesmedlem får man indsigt i budgetter og driftsøkonomi, og man får erfaring i at samarbejde, skabe enighed and stå til ansvar for egne og fælles beslutninger – erfaringer som man kan bruge resten af livet.

 

Hos Kollegieboligselskabet gør vi, hvad vi kan for at værne om beboerdemokratiet. Der er ikke noget, vi hellere ser end engagerede og glade beboere, der tager ansvar for deres kollegier.

 

Digital udvikling: Enkelthed for vores beboere

 

Med henblik på effektivisering og bedre service til vores ansøgere, beboere og fraflyttere, har vi løbende fokus på udviklingen af digitale løsninger. Vi bestræber os således på at undgå papirløsninger.

 

Vi har igennem tiden indført digital underskrift, digitale synsrapporter, digitale lejekontrakter, fraflytningsafregninger og meget andet. Ansøgere, beboere og fraflyttere behøver derfor ikke håndtere papir, ligesom de har let adgang til at finde gamle dokumenter og korrespondance igen.

Regnskaber


Her kan du finde regnskaber for Kollegieboligselskabet og dets afdelinger.

Læs mere

Referater


Her kan du finde referater fra bestyrelsesmøder og repræsentantskabsmøder i Kollegieboligselskabet.

Læs mere

Persondatapolitik for beboere


Kollegieboligselskabet behandler dine personoplysninger med omhu.

Læs mere

Hvad kan vi tilbyde en samarbejdspartner?


Vi styrker fælles kompetencer og bidrager til udviklingen af boligudbuddet i Danmark.

Læs mere